Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna bet nyförlovad i fingret

Under nyårsnatten hamnade två unga kvinnor i slagsmål med varandra. Den ena fick en cigarett fimpad i ansiktet och bets i fingret.

Efter att ha firat nyår tillsammans med ett sällskap bestående av fem personer hamnade två unga kvinnor i konflikt med varandra.

Upprinnelsen var att när de efter ett besök på en snabbmatsrestaurang skulle återvända till den bostad där kvällens tidigare festligheter hållits.

Målsäganden i fallet, som hade förlovat sig med sin pojkvän under kvällen, stannade till och pratade med en bekant. Den åtalade 21-åriga kvinnan gick vidare tillsammans med den andra kvinnans pojkvän.

När hon senare kom ikapp de två framförvarande uppstod en mindre ordväxling.

Därefter går historierna isär.

Den misshandlade kvinnan säger att hon fick en cigarett fimpad i ansiktet, sedan drogs hon i håret. Pojkvännen försökte gå mellan men drogs ner på marken. Kvinnorna drog varandra i håret och den 21-åriga kvinnan bet målsägaren två gånger. Därefter kom 21-åringen på fötter och sparkade den andra kvinnan i huvudet, så att hon blev medvetslös en kort stund. Hennes förlovningsring förkom också i bataljen.

Enligt 21-åringen var det hon som blev slagen först av den andra kvinnan och också nerdragen på marken av henne. Betten var enbart i självförsvar.

Tingsrätten i Östersund väljer att gå på den misshandlade kvinnans linje, med stöd av vittnesmål från pojkvännen, ett vittne boende på adressen där händelsen utspelade sig och den 21-åriga kvinnans pappa som kom till platsen.

21-åringen döms till villkorlig samhällstjänst i 75 timmar för misshandel och 7600 kronor i skadestånd.