Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvasten går i USA

/
  • Jonas Carlenius har hittills spelat ishockey i Finland, Holland, Belgien, Tyskland och USA. Plus Sverige, bland annat Brunflo, då förstås.

Annons
Jonas Carlenius skickar sin tredje rapport från proffslivet i USA.
handlar om sparkade spelare, slagskämpen ”Yo-Yo” och funderingar kring ishockeyn i Jämtland.

Satt här och läste Hans-Rågers senaste krönika om ”publikkrisen" i hockeyn i Jämtland. Måste få säga att det är väldigt trist att ett lag i serieledning inte ens har 300 åskådare i snitt. Jag är helt säker på att grabbarna i laget förtjänar mer åskådare än så. Kanske är det för dålig marknadsföring av föreningen som är problemet??

Vi hade i alla fall hemmapremiär här i helgen. Spelade två matcher och förlorade bägge med 3-1 trots att vi vann skotten i bägge matcherna stort. Tror att vi sköt dubbelt upp jämfört med motståndarna, men i hockey är det ju målen som räknas. Vi gjorde även bara ett mål på 20 powerplay i helgen, vilket har resulterat i att vi hitills i veckan har fokuserat träningen på powerplay och att åka start och stopp.

Jag läste även att det blåser kalla vindar i både Nice och Eppan när det gäller att ge importer sparken.
Här blev konsekvensen av två förluster på hemmaplan att en kille fick kicken på måndag morgon. Jag tror att det var den elfte spelaren som har fått lämna det här laget på dryga två veckor.
Man kan säga att tålamodet inte räcker så långt här!! Det är bara en sak som räknas och det är segrar! Så nu gäller det för oss att vinna i helgen då vi faktiskt för enda gången på hela säsongen bara spelar en match. Annars får man väl se vem som har gjort sitt här nästa vecka.

Det roliga med helgens matcher var dock publiken som kom till arenan. På fredag firades hallooween här, och då hade vi cirka 4000 åskådare, varav hälften säkert hade någon sort maskeradkostym på sig.
Lördagens hemmamatch lockade mycket respektingivande 9500 åskådare, det är en publiksiffra som jag inte har varit bortskämd att spela inför, men det gjorde det dock inte mindre roligt att spela lördagsmatchen.
Det är faktiskt en ganska fantastisk publiksiffra med tanke på att människorna här i Fayetteville verkar kunna lika mycket om hockey som en Östersundsbo kan om Baseboll.
Fast jämför man med Östersund är marknadsföringen här något helt annat. Jag har inte varit på någon restaurang eller annat ställe i staden där det går att undgå att staden har ett hockeylag. Det går inte ens att sitta i bilen på vägarna runt om i staden och undgå detta faktum, då det i varje korsning finns någon form av reklam skylt för laget.

En annan rolig grej med matchen i lördag var det faktum att vi spelade i någon form av militärtröjor, det finns två väldigt stora militärbaser här i staden. Tröjorna auktionerades sedan ut efter matchen, och för de som undrar så gick en signerad svettig matchtröja med nummer 5 Carlenius på ryggen för 2500 kr. Jag är lite tveksam till om de var väl investerade pengar av köparen.

Paul "Yo-Yo" Yovanic var även han i farten. Slagskämpen i vårt lag hade inte tid att vänta på att domaren han släppa pucken, utan han startade ett slagsmål med en motståndare i Knoxville innan första nedsläpp.
Detta resulterade i 5 minuters utvisning, och detta som sagt var innan matchen hade börjat. Satt och funderade på hur det ser ut i matchprotokollet..?
När han sedan fick chansen att spela igen, i slutet av första perioden, så brakade det loss igen. Nytt slagsmål och 5 nya utvisningsminuter. Nu är dock "Yo-yo" avstängd två matcher, just för att han startade slagsmålet innan matchen hade börjat. Man kan ju undra hur vi ska klara oss utan honom i dessa matcher??

MVH
Jonas

Mer läsning

Annons