Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvällsöppet på dagis i Funäsdalen

Kommunen har bestämt sig för att göra ett nytt försök med att ha kvälls- och helgöppet på förskolan i Funäsdalen. Detta ska ske under perioden december till april.

Ledningen för Härjedalens kommun har under några dagar suttit i budgetberedningar. Några förslag på större investeringar finns inte men däremot har det beslutats om ett nytt försök att ha förskolan öppen nattetid.

– Vi kommer att göra ett försök i Funäsdalen där vi ser ett visst behov. Det är kanske tio år sedan vi gjorde det senast och då slog det inte så väl ut, berättar kommunalrådet Gunilla Zetterström-Bäcke.

Kvällsdagiset ska drivas i projektform och nämnden för bildning, fritid och kultur har fått 700 000 kronor extra i sin budgetram för att genomföra försöket.

När det gäller investeringar så ligger kommunen lågt under 2014.

– Det är bara förskolebygget i Funäsdalen som är inplanerat sedan tidigare, säger Zetterström-Bäcke.

En förstärkning på näringslivskontoret ligger också i budgetförslaget som tagits fram.

– Tidigare fanns en tjänst som landsbygdsutvecklare, den gick vakant och togs bort ur budgeten förra året men inför 2014 är förslaget att återinsätta den tjänsten. Vi har sett ett behov och tror att det är välanvända pengar.

Den kommunala ekonomin är fortsatt stark men besparingar krävs ändå för att hålla balansen eftersom det finns orosmoln i framtiden, bland annat när det gäller skatteutjämningssystemet.

– Som det ser ut så kommer vi att tappa omkring 9 miljoner kronor där från 2015. Årets resultat skulle heller inte se så bra ut om vi inte hade fått återbetalning av sjukförsäkringsavgifter med drygt 12 miljoner kronor, säger Gunilla Zetterström-Bäcke.