Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalfyllda tider för Ljungskile

Annons


Ibland kan en förlust vara okej. Ljungskiles spelare såg inte alls nedslagna ut efter 0–3-förlusten borta mot Örebro. Efter Malmös seger mot Sundsvall blir det kval kommande vecka för bohuslänningarna mot Brommapojkarna.

-Tufft, men vi ska klara det, sade Ljungskiles Cedomir Zarkovic.

Förutsättningarna inför matchen var att Ljungskile som bäst kunde vara kvar på sin kvalplats. Lyckligtvis för de gulgröna fick laget hjälp av Malmö för att klara det.

Det tog nämligen bara 28 sekunder innan Eric Magloire Bassombeng nickade in hemmalagets första mål.

-En katastrofstart, sånt får inte hända, sade Zarkovic. Vi sa till varandra att det bara var att kämpa vidare.

Spänningen försvann sedan helt ur matchen efter en dryg halvtimme när Sebastian Henriksson ökade på till 2–0. I upprinnelsen till målet blev Ljungskiles Edwin Phiri utvisad, när han drog på sig sin andra varning.

Precis innan målet hade Ljungskile skapat två riktigt bra målchanser, som Örebro-försvaret klarade med både tur och lite skicklighet.

Ändå var det långt från ridå för Ljungskile i kampen om kvalplatsen. Direkt efter Örebros andra mål kom rapporterna från Malmö Stadion om inte bara ett Malmö-mål, utan tre. Ljungskiles kvalplats var i det läget relativt klar och blev allt mer säker i den takt målen trillade in i Malmö.

-Det var skönt att se och höra, en lättnad, sade Zarkovic.

Men för att klara Brommapojkarna i kvalet (torsdag och söndag kommande vecka) krävs en uppryckning av Ljungskile. Något riktigt eget spel visade laget inte upp, farligast blev det vid fasta situationer då de gröngula lyfte upp hela laget i offensivt straffområde.

Ljungskiles tränare David Wilson försökte se ljuspunkterna efter matchen.

-Vi slutar som bästa nykomling, det får vi vara nöjda med. Kvalplats var realistiskt inför säsongen och vi ser det som vi har spelat 30 kvalmatcher innan det är dags för finalen, sade Wilson.

Örebro avslutade säsongen snyggt, avancerade till sjunde plats i tabellen och har en bra grund att bygga på inför kommande säsong.

-Jag är stolt över truppen. Alla har gjort ett bra jobb för att vi skulle nå det mål vi hade, sade Örebros tränare Sixten Boström.

Mer läsning

Annons