Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kusinernas släktband blev The Relatives

/
  • Släktband blev släktband. De fem kusinerna Adam, Anton, Fredrik, Andreas och Alexander har sedan två år tillbaka ett egen coverband. Det mesta av sin fritid lägger de ner på att repetera och spela. Foto: Sandra HögmanAdam, Anton, Fredrik, Andreas och Alexander utgör släktbandet  The Relatives. Trots sina ringa åldrar har de redan börjat göra sig ett namn  på after ski-scener runt om i länet.

Släkten är inte alltid värst. Covergruppen The Relatives från Rätan består av fem kusiner som har blivit bästa polare – nästan som syskon. Det är släktband helt enkelt.

Annons

Fredrik, Adam, Alexander, Andreas och Anton, som alla heter Norling i efternamn, började spela tillsammans för omkring två år sedan. Alla fem hade på var sitt håll intresserat sig för instrument och musik och tyckte att det skulle passa bra att försöka sätta ihop någonting tillsammans.

– Eftersom vi är syskon och kusiner och bor på samma gata har vi alltid umgåtts mycket och tyckte att det skulle vara roligt att spela ihop, säger Alexander Norling, som är den äldsta i församlingen.

Sedan den dagen de bestämde sig för att bilda band och spela tillsammans har de fem grabbarna lagt i princip all sin fritid på att hitta låtar som de vill göra egna tolkningar av, ta ut rätt ackord, plugga sångtexter och repetera, repetera, repetera.

– Det blir en hel del repande. I bland får jag åka hem från skolan mitt i veckan för att kunna vara med och öva inför en fredagsspelning, berättar Alexander som bor i Östersund, tio mil bort.

Och en hel del uppträdanden har det blivit. Förutom de lokala tillställningarna på Norsgården i Rätan, har grabbarna blivit välkända ansikten på flera after ski-scener i länet.

– I fjol drog det i gång på allvar. Vi fick riktigt många spelaningar. Det blev rätt mycket i Vemdalen och i Gräftåvallen, säger Andreas.

I framtiden hoppas medlemmarna i The Relatives att de har en större reportrar som innehåller fler egenskrivna låtar, i dag finns tre egengjorda låtar på sånglistan.

– Den absoluta drömmen skulle vara att få försörja sig på det här, säger Adam.

Men redan i dag har de fem grabbarna lyckas samla ihop en bra slant under sina spelningar. Pengarna har nästan oavkortat gått till att köpa in instrument och en ljudanläggning.

– Vi köpte halvbra grejer från början, men har bytt upp oss allt eftersom vi tjänat pengar, säger Andreas.

Trots att grabbarna alla är under 18 år och saknar körkort köpte de också en egen turnébuss förra året. När det är dags att packa ner all utrustning och åka för att spela hjälper pojkarnas fäder, och bandets största fans, Hans och Mats, att köra den stora bussen.

– Tidigare var vi tvungna att ha så många bilar och släpkärror för att kunna skjutsa grabbana, då blev bussen ett bra alternativ, berättar pappa Mats Norling.

Själva namnet ”The Relatives” var inte lika självklart att kläcka som man kanske tror. Till en början hade gruppen inget namn, utan en av pojkarnas lärare kläckte idén med släktbandet under en lunchrast i skolan.

– Min engelsklärare föreslog att vi skulle heta The Relatives. Jag presenterade idén för de övriga och sedan den dagen är det vårt namn, berättar Adam.

Mer läsning

Annons