Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurt Svensson

/

Vår pappa Kurt föddes i Hammerdal 1926 och växte upp på hos sin farfar och farmor på deras gård i Gällö.

Annons

Pappa fick tidigt börja arbeta på deras gård samtidigt som han gick i Gällö folkskola.

Om skoltiden berättade pappa ofta att han var en ”buspojk” som gjorde en hel del pojkstreck till lärarnas förtret.

Efter avslutad skolgång arbetade han kvar på gården fram till att han ryckte in i ”lumpen” på A 4 i Östersund 1947, det var samma år som pappa träffade sin livskamrat Greta Eriksson från Ammerön. De gifte sig i Östersunds rådhus i mars 1949, de skulle ha firat diamantbröllop i mars i år, men de fick dock 62 fina år tillsammans.

Efter lumpen började han arbeta på byggen runt om i länet och därefter på Vattenfall. Sin sista och längsta anställning hade han på Televerket som linjemontör/reparatör där han arbetade fram till sin pensionering.

På 1960-talet föddes vi barn, först kom Eva-Britt och sedan Anna-Karin.

I början av 1970-talet började han bygga vår sommarstuga på Ammerön som även blev hans paradis på jorden. På Ammerön brukade pappa fiska vilket han tyckte mycket om och när hösten kom (som var den årstid han tyckte bäst om) var han mycket och ofta ute i skogarna och plockade bär. Andra intressen han hade var att odla potatis och lösa korsord, vilket han gjorde varje dag. Sjunga, spexa och skämta var också något pappa tyckte mycket om så 1980 var han med att starta Gällö sångverk som kom att vara en viktig del av hans liv. Pappa var politiskt aktiv under många år i socialdemokraterna i Bräcke kommun där han hade flera uppdrag. Han var även ordförande i samhälligheten fram till sin bortgång.

1985 föddes hans första barnbarn Katarina och 2001 och 2003 kom Joakim och Elin som alla var hans ”ögonstenar”.  Pappa tog sig alltid tid för oss barn och barnbarn. Vi har alltid känt en stor trygghet i honom, han var den bäste far, morfar och svärfar som man kan önska sig.

Han lämnar efter sig en stor saknad och tomhet.

Mer läsning

Annons