Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurt Nordqvist

/

Kurt Nordqvist, Sveg, somnade in lugnt och stilla i sitt hem den 20 januari.

Annons

Han föddes den 22 augusti 1936 i Gävle, men kom till Sveg i de tidiga tonåren.

Kurt ingick äktenskap med Sonja Eriksson 1958 och de fick tre barn tillsammans, Christer, Ronny och Susanne. Tragiskt nog blev han änkeman 1969, men 1974 träffade Kurt sin nya livskamrat Ullalis och hennes dotter Ulrika.

Efter diverse arbeten fann Kurt sin plats hos Regleringsföreningen, där han arbetade fram till sin pensionering. Efter pensioneringen införskaffades också den älskade hunden Kajsa.

Kurt var en eldsjäl inom många områden och en stor föreningsmänniska. Han var verksam inom Svegs IK med försäljning av bingolotter och ansvar för cafeterian på Svegs IP. I yngre år var han också en uppskattad lagledare. Han var en av medlemmarna i den tisdagsgrupp som lade ner mycket uppoffrande arbete på forskning och som 2006 resulterade i jubileumsboken Svegs IK 100 år.

Bridge var ett stort intresse, både som spelare och kursledare, något av allt i allo, där han under många år var styrelsemedlem i Svegs BK och senare även hedersmedlem.

Efter pensioneringen gjorde han och Ullalis många resor tillsammans.

De senaste åren var han även aktiv inom Hjärt- och lungsjukas förening, där han var vice ordförande och gymnastikledare.

Kurt var en ödmjuk, snäll, positiv, humoristisk, hjälpsam person med många strängar på sin lyra. Han var väldigt mån om barnbarnen.

Han lämnar ett mycket stort tomrum efter sig, men många fina minnen lever kvar hos oss alla.

Mer läsning

Annons