Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kunskap för framtiden

Vi Socialdemokrater vill att alla barn ska få den bästa undervisningen i skolan.

Annons

Vi vill ha en modern förskola av hög kvalitet för alla barn. Vi ser utbildningssystemet som en helhet från förskolan till vuxenutbildning. Genom att möta framtiden med goda kunskaper kan Östersund hävda sig i konkurrensen. En rödgrön regering vill investera för fler anställda i förskolan och för fler lärare. En Rödgrön regering prioriterar utökade resurser till kommunerna före stora skattesänkningar som urholkar välfärden. I Östersund ska alla förskolor ha utbildad personal och i våra skolor ska varje barn få det stöd och den stimulans han/hon behöver för att uppnå bästa möjliga kunskaps- och studieresultat. Många föräldrar arbetar obekväm arbetstid och vi vill anpassa och utveckla förskolan genom att erbjuda nattis för dem som behöver.

De senaste fyra åren har mer än 800 nya förskoleplatser skapats i Östersund. En fantastisk utveckling och efterfrågan är fortsatt hög och spaden är tagen för fler förskolor. Vi Socialdemokrater vill de kommande fyra åren fortsätta arbetet med att utöka personaltätheten inom förskolan. Vi vill också utveckla och förbättra tillgången till bra mötesplatser för barn och ungdomar. Vi vill genomföra en storsatsning på kommunens grundskolor bl.a. genom en modernisering av skolans lokaler. Vi Socialdemokrater prioriterar maten och kommer att genomföra ett kraftigt kvalitetslyft för bättre mat i skolorna. Vid hösten val ber vi väljarna om fortsatt förtroende att styra kommunen. Vi fortsätter bygga framtiden i Östersund för fler jobb och företag och för den bästa skolan och omsorgen.

Björn Sandal (S), ordf. barn- och utbildningsnämnden

AnnSofie Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel