Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kunniga elever på fordonsprogrammet

Eleverna på fordonsprogrammet vid Härjedalens gymnasium hade grymma resultat på sitt slutprov. Klassen hade högsta snittet i landet men tyvärr är de bara fyra elever och regeln säger att det ska vara minst fem som skriver det frivilliga provet.

– Jag är mycket stolt över elevernas prestation vid slutprovet, på riksnivå har vi tre av fyra på topp 25-listan och i länet är alla fyra topp åtta, berättar läraren Bertil Nilsson.

Slutprovet är ett av motorbranschen framtaget test. Elever inom sex olika yrkesgrenar får där möjlighet att visa att de behärskar de kunskaper som branschen efterfrågar. Det är 50 frågor som ska besvaras och maximalpoängen är 150.

Vinnande klass kommer från Jämtlands gymnasium i Fyrfalla och de hade medelpoängen 93,67. De fyra eleverna vid Härjedalens gymnasium fick ett medelresultat på 106,25.

– Det är lite synd att vi bara har fyra elever och att de inte fick vinna lagtävlingen tar bort lite av den glädje som grabbarna känner efter sina fantastiska resultat.

Totalt var det 1 498 elever från 125 gymnasieskolor som testade sina kunskaper.