Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungliga praliner förgyller bröllop

Mazariner och praliner får tillsammans med specialdesignat porslin och en rad andra svenska produkter sola sig i glansen av sommarens kungliga bröllop.

Annons

17 svenska företag har valts ut för uppgiften. I den officiella bröllopsserien ingår allt från blåbärsmazariner till porslin från svenska företag och specialtagna bröllopsbilder på Daniel och Victoria
– Det har varit väldigt många företag som tidigt visat intresse. Det här är en liten kollektion minnessaker för bröllopet och tyvärr måste vi begränsa oss, säger bröllopssamordnaren Håkan Pettersson till TT.
Cloetta, som står för bröllopschokladen, tillhör de företag som var tidigt ute.
– Vi tog kontakt med hovet redan för ett år sedan. Vi tycker att bröllop och fest och romantik och choklad passar bra ihop, säger vd Curt Petri.
Om satsningen ger ökad försäljning av andra chokladprodukter tror han är mer osäkert.
Genomgående i designen på allt i bröllopsserien är ett mönster som användes på Drottningholms slott vid renoveringen av rikssalen 1846. Mönstret används i en utvald färgskala i bland annat serafimerblått och lindblomsgrönt.
Alla produkter har godkänts av kronprinsessparet. En del av intäkten från försäljningen går till Kronprinsessans Bröllopsstiftelse, som stödjer barn och ungdomar.

Mer läsning

Annons