Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kunglig födelselycka: Prins Carl Philip och prinsessan Sofia från Älvdalen har fått sitt andra barn

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått sitt andra barn.
Det blev en pojke som vägde 3400 gram och var 49 centimeter lång.
– Mamma och barnet mår jättebra, meddelar Prins Carl Philip när han tog emot det samlade pressuppbådet.

VI SÄNDE LIVE FRÅN ÄLVDALEN:

Kunglig bebislycka på torsdag klockan 11.24 när Prins Carl Philip och prinsessan Sofia blev stolta föräldrar för andra gången.

Alexander, som föddes våren 2016, har nu fått ett syskon, en liten pojke.

– Förlossningen gick jättebra och ganska snabbt. Vi är så glada, säger Carl Philip under en presskonferens på sjukhuset.

Pojken var med sina 49 cm lika lång som sin storebror när han föddes. Carl Philip avslöjar också att han har vissa drag som liknar Alexander.

– Jag tror Alexander blir jätteglad över att han har fått en liten lillebror, säger Carl Philip.

Den senaste kungliga nedkomsten innebär sjätte barnbarnet för kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Carl Philip har hållt en presskonferens på sjukhuset. Där han själv satt ord på den glada nyheten – och avslöjade att en liten prins kommit till världen.

– Prinsparet fick ett tillskott till familjen idag klockan 11.24, därför har hovet gått ut med en traditionell kommunike som skickas från riksmarskalken. Mycket snart kommer vi gå ut med mer information i ett pressmeddelande säger Margareta Thorgren, Informationschef vid Hovet.

I kommuniken från hovet går det att läsa:

"Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Sofia torsdagen den 31 augusti 2017 klockan 11.24 nedkom med ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus. Såväl mor som barn mår bra."

Paret har sedan tidigare sonen Alexander som föddes den 19 april förra året.

Och kungafamiljen fortsätter att växa. Så sent som helgen meddelades att prinsessan Madeleine och Chris O'Neil väntar sitt tredje barn.

Älvdalens kommunalråd Peter Egardt trodde det skulle ta ytterligare några dagar innan barnet kom. Han är också glad över att födseln gått bra.

– Det är jätteroligt att höra och skönt att det har gått bra, att mor och barn är välbehållen och att allt har fungerar är det viktigaste, säger kommunalrådet.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Landshövdingen gläds åt Carl Philip och Sofias andra barn

Sno stilen – klä barnen i kunglig glans men till budgetpris