Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungen kommer till länet

Nästa vecka kommer kungen till länet. Här ska han bland annat få träffa unika djur.

11 september är det dags för kungaparet att göra ett officiellt besök i länet. Det är en länsresa till Jämtlands län med anledning av kung Carl XVI Gustafs 40-årsjubileum som regent i Sverige. Under året besöker kungen samtliga 21 län i Sverige. Till Jämtlands län kommer han i sällskap med drottning Silvia.

På länsstyrelsen pågår just nu ett intensivt arbete med förberedelser inför besöket och det kommer att bli ett fullspäckat program. Det är meningen att kungaparet bland annat ska få träffa myskoxarna i Tännäs, besöka Hosjöbotten och Mittuniversitetet. Ett arrangemang i Badhusparken är också planerat.

– Det är ett ganska omfattande arbete och programmet ändras hela tiden, säger Claes Ahlström, informationschef Länsstyrelsen Jämtlands län.

Temat för länsbesöken är "besök i vardagen" och syftet är att belysa utvecklingen i regionen under de senaste fyrtio åren.