Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kunderna hindrar trafiken, anser kommunen

Kommunen vill förbjuda parkering längs Bredgårdsgatan, vid Lek & Papper och Grand Hotel. De aktuella näringsidkarna tycker inte att det är någon bra idé:

– Det låter löjligt, säger Einar Roos på Grand Hotel.

Annons

Strömsunds kommun har noterat att allt flera bilförare väljer att parkera sina bilar längs Bredgårdsgatan, i nära anslutning till affären Lek & Papper i Strömsund. Man anser att det innebär en trafikfara, då vägsträckan ligger i nära anslutning till en rondell, och vägen trafikeras i båda riktningar.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår därför att parkeringsförbud införs längs Bredgårdsgatan västra sida förbi Lek & Papper och Grand Hotel.

Utredningschef Stig Willman är den som har hanterat ärendet och lagt förslaget:

– Det finns ju redan ett allmänt parkeringsförbud som gäller tio meter från korsningar, så det här blir bara en förlängning och ett förtydligande. Ärendet har uppstått på grund av klagomål.

Han tillägger att klagomålen bland annat har gällt att ingångarna till Lek & Papper och Grand Hotel har blockerats, så att det har varit svårt att ta sig in.

Hur kommer parkeringsförbudet att påverka de berörda näringsidkarna? Lek & Pappers innehavare Anders Höglin har inte hört några klagomål, men blir bekymrad över förslaget:

– Det kommer att bli problem för oss, helt klart. Många köper lite större grejor, och det finns ju ingen annanstans att parkera i närheten.

Han har svårt att se att det skulle vara deras kunder som utgör ett trafikhinder, då det sällan står flera bilar där på samma gång:

– Däremot så har det blivit några flera som parkerar här vid lunchtid, av dem som äter lunch på Grand.

Einar Roos, som är ägare till Grand Hotel, säger att man faktiskt hade det i tankarna, innan man öppnade lunchserveringen på Grand, då man befarade att det skulle kunna bli problem med bilar som parkerade längs gatan:

– Men så har det inte blivit. Just nu är det lunchtid och det står en enda bil där.

Han tycker inte att det verkar sannolikt att de bilar som parkerar vid gatan skulle vara ett problem för trafiken:

– Däremot så blir ett parkeringsförbud ett problem för samhället Strömsund. Det låter löjligt, tycker jag, helt vansinnigt.