Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturpris och kulturstipendiat utsedda

Yngve Persson och Nils-Erik Eriksson får dela på 2010 års kulturpris, och Magdalena Brunzell blir årets stipendiat, bestämde kulturnämnden under tisdagen.

Kulturnämnden beslutade under tisdagen att två kulturpristagare får dela på Härjedalens kulturpris 2010 - Yngve Persson och Nils-Erik Eriksson.

Yngve Persson med följande motivering:

"För hans brinnande intresse för musiken som glädjer många och gr andra möjlighet att utöva musik."

Nils-Erik Eriksson med följande motivering:

"För hans mångåriga gärning som folkbildare."

Priset som uppgår till 10 000 kronor utdelas som erkänsla för särskilt värdefulla insatser inom det kulturella verksamhetsområdet. Pristagaren ska vara bosatt i eller genom sin verksamhet ha nära anknytning till kommunen.

Kulturstipendiaten för 2010 blev Magdalena Brunzell. Hon får 10 000 kronor för att kunna delta i en konstbiennal i Porto, Portugal och därigenom vidga sina vyer och få inspiration.

Stipendiet kan sökas av den som visat lovande förutsättningar inom det kulturella verksamhetsområdet och är bosatt i eller genom sin verksamhet har nära anknytning till kommunen.

Priset och stipendiet delas ut den 15 december på Folkets hus.