Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturkickar på sportlovet

/

Lust att sätta parantes kring sport i ordet sportlov? På Gamla tingshuset i Östersund kan man i stället delta i ”Kulturkick” och fördjupa sig i filmsex, måleri, musik och teater.

Annons

Nåja, lite sport finns det också med på Gamla tingshusets lista över sportlovsaktiviteter nästa vecka. På måndag och tisdag finns Jesper Ekfjär på plats vid skateboardrampen i Badhusparken för den som vill lära sig mer om det.

I övrigt händer det mesta i husets lokaler mitt i stan. Där finns det möjlighet att måla med Kajsa-Tuva Henriksson, skulptera med Marina Jonsson, spela piano hos Jämtlands musikskola, prova screentryck och göra en studioinspelning. Den som vill kan testa att spela i grupp i backlinelokalen eller gå kurser i bland annat liveljud och dj-kunskap, det sistnämnda under ledning av Åke Edholm.

På torsdag den 10 mars ger Clara Bodén, från Filmpool Jämtland, en lektion som handlar om de mest uppmärksammade sexscenerna genom den svenska filmhistorien. Där är det förstås svårt att förbise ”Jag är nyfiken gul” med Lena Nyman och Börje Ahlstedt i huvudrollerna, men det är också intressant att se hur den svenska synden har skildrats utifrån, säger hon.

– Det är väl en bra kunskap att ha med sig för unga som ska ut i världen? De gamla klippen kommer att ställas i relation till dagens filmscener. Jag tänkte att vi skulle landa i något väldigt samtida.

Det är gratis att delta i alla aktiviteter och kurser. Sportlovsveckan avslutas med musik av Peter Madison och Cujo is a cat i Tingssalen.

Mer läsning

Annons