Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturens adventskalender

Da’n före doppareda’n hittar vi i vår kalender en lyrisk bokrecension skriven av LT:s mesta pepparkakhusbyggare, nyhetschefen Alexandra Westerlund Karlsson.

Annons

Nästa år ska jag ha semester hela december och bara vara hemma och baka pepparkakor, utbrast jag efter att ha fått boken Pepparkakshus & mera julbus i mina händer. Det är en underbar och vacker bok, en bibel som hyllar pepparkaksdeg. Det är en grym bok för alla pepparkakslovers.

Boken är konkret och handfast med bilder, ritningar och bakbeskrivningar. Enligt författarna är möjligheterna oändliga när det gäller att skapa av pepparkaksdeg. Lusthus, växthus, sjöbod, kompost, släde, barnvagn, Fantomens grotta, schackbräde och mycket, mycket mer. Det är bara att ta fram kaveln och sätta igång.

Författarna får också ett plus för att de visar på skapelser som går att göra även för den som inte har någon ugn att grädda sin pepparkaksdeg i. Alla byggen är illustrerade med vackra fotografier och försedda med instruktioner och noggranna ritningar i skala 1:1 som man enkelt kan kopiera. Det är underbart, inspirerande och riktigt rolig läsning.

Mer läsning

Annons