Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga byta soundtrack till ÖFK:s entré nu!

Annons

Äntligen finns den!

”Rött & svart pumpar hjärtat”.

Samarbetet mellan Annika Norlin och supporterklubben Falkarna har blommat ut i en kamplåt som verkligen är värd namnet. Sedan ÖFK tog steget upp i Superettan så har jag, och flera med mig, längtat efter en ny lovsång för föreningen som på många sätt sticker ut i den allsvenska buketten.

Inget ont om Smalare Än Thord.

Men ”ÖFK låten” med sina 20 år på nacken har inte ens en riktig titel medan ””Rött & svart pumpar hjärtat” är poesi av samma dignitet och patos som ÖFK lirar boll. Och det är många år sedan den Uggla- och afterskidoftande dängan passade in på den numera HBTQ-certifierad, socialt och kulturellt, jämlikhet mellan kvinnor och män och medmänskligt engagerade föreningen och dess spelartrupp.

Björn Gidlund’s, ”Den långa vägen” har under några år varit ett solklart alternativ, men av okända anledningar aldrig nått fram. När nu ”Rött & svart pumpar hjärtat” är verklighet är det med en liknande musikalisk anda som hos Gidlund´s anthem.

Så nu tar jag för givet att det är ”Rött & svart pumpar hjärtat” som kommer att sprida sig över Jämtkraft Arena när ÖFK tågar in för årets hemmamatcher i Allsvenskan.

Genrepet borde ha varit i cupmatchen mot Trelleborg helgen som var, men snopet nog dunkade man i sedvanlig ordning på med ”ÖFK låten”.

Så kom igen nu!

Våga tänka utanför boxen för här har ni ett 190 sekunder bedårande soundtrack som skapar gåshud och skulle innebär ett stort känslomässigt lyft om den fick rama in ÖFK och motståndarnas entré på Arenan. Dessutom så är Annika Norlin den enda kvinnliga artisten i en huvudroll i den allsvenska ”kamplåtsflocken”. Även det ännu ett rödsvart ställningstagande värt namnet.

Tillsvidare kan man använda ”20-åring” som euforihöjare när rödsvart nätar, men även där hoppas jag på en snabb uppdatering från någon eller några av våra utsökta lokala band eller artister.

Ställ bara frågan så är jag bergsäker på att det är många som med glädje skulle nappa på det uppdraget. Tillsammans med Giffarnas ”Det är här vi står i dag” av The Confusions och Blåvitts ”Snart skiner poseidon” av Joel Alme är ”Rött & svart pumpar hjärtat” min givna palltrio om jag får leka fotbolls-Mello.

Gissa vilken jag rankar som nummer ett?

Mer läsning

Annons