Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orgelvecka med barnlåtar i fokus

/
  • Jonas Karlsson, organist. Orgelveckan pågår under vecka 46 och lördag den 14 november är den så kallade orgeldagen då många kyrkor i länet har orgelkonsert just denna dag och tid.
  • Jonas Karlsson, organist. Orgelveckan pågår under vecka 46 och lördag den 14 november är den så kallade orgeldagen då många kyrkor i länet har orgelkonsert just denna dag och tid.

Hallå där Jonas Karlsson, organist från Nälden som spelar under orgelveckan i Östersund.

Annons

Vad händer under orgelveckan?

– Vi är tre organister, jag, Colin t`Hart och Mirella Sarp som kommer hålla konserter under veckan i Gamla kyrkan. Nicklas Strandberg, också organist, spelar en orgelsaga riktat till barn där han imiterar olika saker.

Temat i år är barn och orgel, berätta om det?

– Det är kyrkan och Niklas Strandberg som satt ihop programmet och tanken är att de vill satsa mer på barnverksamhet. Därför blir en del av programmet barninspirerad musik.

Vad blir det för låtar?

– Jag har spelat bland annat Imse vimse spindel och Blinka lilla stjärna, men det är improvisation och jag bestämmer inte i förväg vilka låtar det blir. Min improvisation kommer också ha en klar touch av hårdrock då det är musik jag lyssnat mycket på när jag var yngre. Under måndagen spelade jag till exempel "Whiskey in the jar".

Hur är det att spela i Gamla kyrkan?

– Orgeln låter bra och det blir fin stämning, mysigt. Även om orgeln är bra så blir det dock inte det här "feta katedralklangen" eftersom akustiken är ganska torr.

Fotnot: Orgelveckan pågår under vecka 46 och lördag den 14 november är den så kallade orgeldagen då många kyrkor i länet har orgelkonsert just denna dag och tid.

Här kan du läsa om tidigare orgelveckor:

En mäktig och kontrastrik avslutning på orgelvecka n

Mer läsning

Annons