Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för årets julkortstävling

/

Nu är det återigen dags att skapa glittriga, konstnärliga, stämningsfulla och roliga julkort. Förra året deltog 1400 barn i julkortstävlingen – blir det lika många i år?

Annons

Snögubbar och miniontomtar var vanliga motiv i fjol – hur ser det ut i år? Nyfikenheten är stor när årets julkortstävling nu drar igång. Julkortstävlingen är ett samarbete mellan Länstidningen, Jämtlands läns konstförening och Jamtli och riktar sig till barn och unga upp till 16 år.

Reglerna är enkla: Teckna eller måla ett julkort på ett papper i formatet 10x15 cm – vykortsstorlek. Pappret får gärna vara lite tjockare eftersom så många som möjligt av julkorten sedan visas i Jamtlis kafé under december månad.

Det finns fyra tävlingsklasser: 0–5 år , 6–9 år, 10–12 år och 13–16 år. Varje tävlande kan delta med ett bidrag. Namn, adress och ålder måste stå tydligt på baksidan för att man ska kunna delta i tävlingen. Den äldsta tävlingsklassen, 13–16 år, kan även skicka in digitala bidrag till julkort.ltz@mittmedia.se

Sista inlämningsdag är måndag den 6 november, det vill säga måndagen efter höstlovet. Julkorten skickas med post till: Länstidningen, 831 89 Östersund eller lämnas i redaktionens brevlåda på Biblioteksgatan 15 i Östersund.

Juryn utser sju pristagare i varje tävlingsklass. Vinnande bidrag och namnen på de tävlande publiceras i LT. Så många som möjligt av de tävlande bidragen visas upp på Jamtli från den 25 november då prisutdelningen också äger rum.

Insända bidrag återsänds inte. För frågor om tävlingen kontakta Erika Ranbrandt på Jämtlands läns konstförening på 070-279 4071.

Mer läsning

Annons