Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En spännande resa med Lars Oluf Kolsrud

/
  • ”Jag gör inget anspråk att berätta någon sanning utan vill beskriva hur det är att vara människa”, säger Lars Olof Kolsrud som ställer ut på Galleri S. Foto: Anton Enerlöv
  • ”Sorgen och stjärnan” är en omfångsrik utställning där många av verken arrangerats i täta grupper på väggarna.

Annons

Lars Oluf Kolsruds utställning "Sorgen och stjärnan" på Galleri S är fantasifull och berättande.

– Nu när jag är 60 år kan jag göra vad jag vill. Jag arbetar fram bilderna tills de får själ, säger han själv.

Det handlar om ett färgstarkt berättande som känns som det skulle göra sig bra som illustrationer till böcker. Och mycket riktigt, Lars Oluf Kolsrud har bland annat illustrerat klassiker som "Tristan och Isolde" och "Frankenstein".

Målningarna är surrealistiska och känns aktuella med den trend av nysurrealism som drar över konstscenen. Intressant att det snappas upp på Galleri S.

Det är många verk som på vissa av väggarna grupperats tätt. Några av målningarna har sneda ramar med resultatet av att det blir övertydligt och ger mig en yr upplevelse då även perspektiven i bilderna ofta är skeva.

De olika materialen i verken stämmer väl överens med motiven och bidrar till att man känner snabbheten och den kreativa lustens andetagsprocess.

Lars färgpalett är ovanlig och har en varm gloria.  Jag snappar upp en samhällsdebatt men en kravlös sådan, mera som ett radiobrus som finns där i bakgrunden. 

Trots spretigt motivval där helgonbilder samsas med hundar och flygplan är detta en utställning som ger värme i hjärtat och påvisar en människas inre fantasilandskap.

Tack för att vi får följa med på denna spännande resa.

Mer läsning

Annons