Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att vara pessimist är inte så dumt

/

Annons

Pessimisterna står på scen för att utmana vår tids orealistiska optimister. Det är en gränsdragande föreställning som leder till många skratt på OSD denna onsdagskväll. Duon Jan Bylund & Mattias Lundberg argumenterar för pessimismens överlevnadsvärde och de är helt klart övertygande.

Vid första anblick ser det ut som en vanlig föreläsning men för den skeptiske väntar en kväll som är riktigt underhållande. Medan Bylund, som är komiker, drar anekdoter om allt från Lotta Engberg till hur det var att gå på audition för att vara programledare för Bingolotto så fyller Bylund, som är psykolog, in med intressanta kuriosa om mänskligt beteende. Det är spännande att se hur kultur och vetenskap kan komplettera varandra.

Under kvällen belyses hur vår optimistiska hysteri importerats från andra sidan Atlanten och deras slutsats kan nog ta död på en del drömmar för vissa, men det är kanske ibland vad som är nödvändigt. Alla kan helt enkelt inte göra allt. Det är hur som helst är bra att göra ordentligt research innan man startar ett nytt projekt.

Showen är en klockren reflektion av vår samtid som också uppmanar till ett hälsosamt uppvaknande. För det är skillnad på att ha förväntningar och förhoppningar, där det senare många gånger kan leda till en riktig ödmjuk framgång. Dagens unga verkar här ha fastnat i en förväntan om att få saker gratis och karriären skall helst vara klar innan den ens startat. Selfies skall tas omgående och allt ska gå fortare än fortast. Det är kul, smart och Bylund är både personlig och mycket underhållande när han med sina historier får publiken att vika sig dubbel. Duon har varit i Östersund tidigare och bli det en till gång så se till att vara där. För att vara pessimist är inte så dumt när allt kommer omkring.

Mer läsning

Annons