Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kultur- och idrottspriser i fullmäktige

Under onsdagens kommunfullmäktige i Härjedalen delades flera stipendier och priser ut.

Författaren Marit Manfredsdotter från Lofsdalen fick 2013 års kulturstipendium på 10.000 kronor. Pengarna ska användas för en översättning till engelska av hennes trilogi Upprättelse. Den bygger om Erik O Linbloms liv och leverne, fattighjonet som for till Amerika och blev guldmiljonär.

– Det räcker till en synopsis. Jag har en översättare som sitter och jobbar nu, berättar Marit Manfredsdotter som också vände sig direkt till fullmäktiges ledamöter i sitt tacktal.

– Ni ska veta att ni är viktiga. Ni har Härjedalen att förvalta och det är en riktig guldklimp, sa författaren.

2013 års idrottsstipendiat är 15-åriga Elsa Håkansson Fermbäck, framgångsrik utförsåkare i Vemdalens Alpina med flera fina segrar under säsongen. I mars är hon uttagen till Europamästerskapen för ungdomar i tävlingen Toppolino i Italien.

Kulturpriset gick till produktionsbolaget Happy Minds Studios som gjort filmen "När rocken kom till Sveg", för att den gjort orten Sveg känd runt om i hela Sverige. På plats att ta emot priset fanns Stefan Hallgren och Sol Vikström.