Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kultur i Centralpalatset

Varför tar man inte chansen och bygger ett kulturhus där gamla Centralpalatset stod? Detta i stället för att man ska bygga om lite här och där. Det kan också bli dyrt. Ombyggnaderna går inte jämförbara med att ha ett stort fint hus som kan inrymma det mesta som man förväntar sig hitta i ett kulturhus. Om man också behöll det gamla utseendet på fasaden skulle det bli perfekt och så centralt beläget man kan önska. Det är stor skillnad att se konst i en konsthall jämfört med i en exercishall eller i en hangar.

Ett kulturhus vore nåt att visa upp för besökare och turister i stället för ett stort hus med tomma lägenheter och dyra, tomma affärslokaler. Sådana har vi ju redan i Stadsdel Norr, Valhall och i den nya skyskrapan. Nu kanske man redan har börjat bygga ett hus som kanske ska stå i hundra år. Men de som bestämmer kanske inte är sämre än att de kan ändra sig.

Ulla Brita Sunding

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel