Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kultur hela veckan

Yranveckan är i full gång och vill man njuta av musik, konst, teater och hantverk är det bara att gå utanför dörren. På tisdagen lockade Jämtlands kulturkompani många barnfamiljer till Residensträdgården med "Du stackars barn" – en uppdaterad version av Allan Edwalls "Stackars ramsor".

På Hantverkstorget nedanför Storsjöhyttan har några av länets hantverkare samlats. Besökarna kan bland annat handla luffarslöjd från Krokpärla och väskor från Frösö Hantryck. Textilformgivaren Katarina Widegren sitter och broderar vimplar med ortsnamn som Blåhammaren, Blanktjärn och Bergen.

– Vimplar finns inte att köpa i samma utsträckning som förut och tanken är att göra en vimpel för varje ställe som jag har varit på i år. Det ska mynna ut i en konstutställning nästa år, säger Katarina.

Till Stortorget, där föreningen Konztverket huserar, kan alla som vill komma och skriva ner sina önskningar på en LP-skiva. Skivorna ska sedan hängas i ett "önsketräd" i Badhusparken.