Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultiration

/

”Kultiration” (I-ration/BOR)

Annons

Betyg: 3 Strävsamt vaggar Sveriges reaggestoltheter Kultiration fram med ännu en platta. Men det självbetitlade fjärde albumet känns som en någorlunda kraftlös produkt. Längs skivans låtlista åker Kultiration språkslalom mellan svenska och engelska, vilket känns både onödigt och obekvämt. För det är på svenska som sångaren Marcus Bergs gnyende sång känns mest naturlig.

Kultiration tar också en musikalisk utflykt till gränslandet nära pop och jazz, vilket i och för sig passar rätt bra i ”Lejoninna”, men annars känns som en onödigt stel konstruktion att bygga deras organiska låtar i.

Två spår på skivan bygger på inspelningar där en munk sjunger chants på sanskrit. Vilket snarast känns som musikalisk turism, eftersom Kultiration trots ett tappert försök inte helt smälter samman med sina inspelningar från Bali.

Albumet känns nästan som en personlighetskris, där det är lite för många trådar som hänger åt höger och vänster. Var och en för sig är många låtar bra, som ”Armérika”, ”Lejoninna” och ”Mahishasuramardinee Stotram”, men blandningen känns ofullständig och dåligt sammanflätad.

Mer läsning

Annons