Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kul tur hos Anna-Sofia i Sikås

Anna-Sofia Persdotter i Sikås öppnade sitt hem Lustiggården under helgens kul tur evenemang och visade sina akvareller och oljemålningar.

Inne i gemytliga Lustiggården, Anna-Sofias Persdotters hem, tillika barndomshem, visades ett urval av hennes akvareller och oljemålningar.

Autodidakten Anna-Sofia Perdotter har målat i hela sitt liv och när hon skapar försvinner tiden.

– Jag går in i en helt annan värld, blir euforisk och glömmer helt tid och rum. Anna-Sofia berättar att hon målar mest i akvarell och tycker att akvarellen har ett eget språk där vatten och färger överraskar henne ständigt.

– När jag vill uttrycka mig mer kraftfullt målar jag i olja.

En av hennes akvareller "Sårad fredsduva" skildrar en händelse som inträffade eftermiddagen den 11 september 2001. Den dagen ställde Anna-Sofia ut på ett galleri i Stockholm. Hon satt och målade när en duva vandrade in. Hennes första tanke var att få ut duvan, tills hon upptäckte att den var svårt sårad med blottad matstrupe.

– Efteråt har jag tänkt att jag skulle ha hjälpt henne att dö, säger Anna-Sofia som i akvarellen även skildrar skyskrapor som brinner och faller sönder.