Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kul på bygdegården

De har kul på scen och vi har kul i salongen. Trotjänarna i Garvsyra presenterar som vanligt en småputtrig föreställning som gör sig bra i en liten och ombonad lokal.

Annons

Garvsyra: Bengt Larsson, Ulrika Hollsten Göran Ericsson och Lars "Fille Strömqvist
(Orrvikens bygdegård)

Gruppen turnerar numera över halva Sverige så det är många bygdegårdar och föreningshus som kommer att få besök de närmaste månaderna.

"Kul på scen" är en nummerrevy som känns lite tam i första akten, om det beror på premiärnervositet hos ensemblen eller fredagströtthet hos åskådarna ska jag låta vara osagt. Men det tar sig efter pausen, när vi piggat upp oss med kaffe och tunnbrödsstut, och det försiktiga småfnittret utvecklas mer än en gång till ordentliga skrattsalvor.

Jag sätter en extra stjärna för två av andra aktens sketcher.

"Postas redan i dag" handlar om de där små kupongerna, ni vet, som man ska fylla i och posta redan i dag om man vill ha en billig tidningsprenumeration eller kanske en provburk med hälsopiller. Men om jag glömde att posta kupongen i går så kan jag ju inte göra det i dag, för i dag var ju i morgon i går, eller hur var det nu egentligen?

I "Ut med dottern" innebär det en outhärdlig påfrestning för den orolige fadern att skicka iväg sin flicka med pojkvännen till någonting så riskfyllt som bilbingo. Bengt Larsson, Ulrika Hollsten och Göran Ericsson gör rollerna med stor rutin och scennärvaro.

Den fjärde medlemmen i Garvsyragänget är Lars "Fille" Strömqvist, också han en riktig revyräv som kan ta ut svängarna ordentligt när det behövs. Jag tror jag har berömt hans mimik och kroppsspråk varenda gång jag recenserat Garvsyra och även i år imponerar han stort både som tv-gladiator och rockande ålderdomshemstant.

Det är alltid mycket musik i Garvsyras revyer och alla skådespelarna är duktiga både som sångare och instrumentalister. Mellan numren ringer scentelefonen titt som tätt och varje gång får vi en liten vits som extra pausunderhållning. Snyggt och kul.