Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kul att äntligen släppa något eget"

Från Strömsund till Los Angeles och rockturné över världen. Johannes Sandberg är rätt nöjd med livet just nu.

2011 träffade Nöje Strömsunds och Hjalmar Strömers längste basist när han spelade på Sweden rock festival med 80-talets finska heavy metal-pionjärer OZ. Efter det har han turnerat med bandet världen över tills han packade väskorna och flyttade till Los Angeles.

Nu har Johannes Sandberg ett nytt band tillsammans med OZ-medlemmen Michel Santunione, Grand Theft Culture, med hemmabas i just Los Angeles.

I en pressrelease har de lite svårt att bestämma genre: "..en blandning mellan riffbaserad rock n’ roll och hård, rytmisk electronica", men har du hört Led Zeppelin, Rage Against the Machine och Skrillex kanske du förstår ungefär hur det låter.

Den 9 september släpps deras första alster, en fyra spår lång EP som är producerad i samarbete med Karl-Ola Kjellholm (Tiësto, Dr Alban, Christina Aguilera, Jennifer Lopez). Just nu befinner de sig i den forna glamrockstaden LA för att släppa och promota den självbetitlade EP-debuten.

– Det känns kul att äntligen kunna släppa något som känns genuint eget, Johannes Sandberg till Nöje.