Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kryss i både toppen och botten av damettan

I över 80 minuter av seriefinalen mot Tierp fick Östersunds DFF spela med en utespelare i målet.
Trots det – eller kanske tack vare – blev det kryss och ÖDFF håller serieledningen.

Bara några få minuter in i seriefinalen small det till.

Maja Åström skadade sig illa vid en inspark och kunde inte fortsätta i ÖDFF-målet.

– Och där har vi bara oss själv att skylla, vi har inte sett till så att vi har tillräckligt många målvakter. Nicole McClure är med Jamaicas landslag, så vi hade bara utespelare på bänken, förklarar Peter Andersson, tränare i ÖDFF.

Kaptenen Caroline Röstlund fick ställa sig i målet. Och efter en lite darrig start växte hon ut till en matchvinnare.

Det stora testet kom i andra halvlek när hon knep ett friläge från Tierps speciella målskytt Lisa Hägglund, 14 mål så här långt i serien.

– Helt briljant gjort, säger Peter Andersson.

– Det hade förstås varit surt att åka dit i en seriefinal på att vi inte har med oss en extra målvakt. I fjol fick vi en frilägesutvisning tidigt här ... så det har hänt en del saker för oss på den här planen, säger Peter och skrattar.

Tierp var annars det bättre laget under första 45 och tog ledningen. ÖDFF hade svårt att hitta spelet på en regntung plan. Efter paus blev det bättring och spelet jämnades ut.

Olivia Bagnall blev poänghjälte när hon nickade 1–1 i samband med en hörna.

– Tierp har fler avslut än oss. Det var också så att de sköt väldigt mycket när de visste att vi hade en ny målvakt. Men vi hade också ett par hörnor i andra halvlek som togs bort på mållinjen, så vi har inget att be om ursäkt för. säger Peter Andersson.

Plus går till hela laget efter insatsen, som gör att ÖDFF behåller serieledningen.

Ope är redan avsågat i botten, men tog säsongens fjärde poäng via 3–3 borta mot Djursholm. Den här gången var det dock riktigt nära seger – Ope tappade en tvåmålsledning under matchens slutminuter.

Här hittar du tabellen i division 1 norra Svealand.