Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krylén: Oklart hur många fler syrier som kommer

281 syrier i länet berörs av beslutet.

– Det här betyder primärt att de nu har möjlighet att ansöka om familjeåterförening, säger Mia Krylén, integrationssamordnare på länsstyrelsen.

I dagsläget är det omöjligt att säga hur många anhörigflyktingar som kan komma till länet efter Migrationsverkets beslut om permanent uppehållstillstånd för landets syrier.

– Det är svårt att säga hur många personer det faktiskt kan bli frågan om. Dels kan det ta tid. Och dels måste vissa formalia uppfyllas. Bland annat måste de prata med en svensk utlandsmyndighet som ska handskas med ärendet och i det här fallet måste man ta sig till Turkiet, Amman, eller liknande för att komma på de här samtalen och får de rätta viseringarna och det är inte alldeles lätt, säger Mia Krylén.

Sammantaget berörs 281 syrier i länet av beslutet.

– Men det kan finnas fler syrier totalt i länet. Det kan finnas syrier som redan har fått permanent uppehållstillstånd.

Klart är att de flesta flyktingar som fått tillfällig och nu även permanent fristad i länet de senaste månaderna kommer från Syrien.