Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddad historia om presidenthustrun Laura Bushs liv

Annons

I tron att detta var en kärleksroman vilken som helst, startade jag läsningen av den 570 sidor tjocka boken. Inte förrän jag kastade ett öga på baksidestexten fattade jag att denna glödande kärlekshistoria handlar om Laura Bush och hennes liv före och med George W Bush. 

”Romanen bygger delvis på den före detta presidenthustrun Laura Bushs liv” står det. Men efter några snabba Googlesökningar förstod jag att det knappast kan vara bara delvis.

När Laura Welch är 17 år, krockar hon med en klasskompis som dör, en klasskompis som hon dessutom var mycket förälskad i. Samma sak sker i boken för Alice, som hon heter. Alice är bibliotekarie liksom Laura var, och likheterna följer slag i slag.

George W Bush (Charlie) kommer från en stor och bullrig familj där den vithåriga mamman (Barbara Bush?) enligt boken inte är någon rolig person att umgås med. Hon styr allt med järnhand. Och kallas för Maj som i ”ers MAJestät”. 

Charlie, liksom George W, blir blir så småningom alkoholiserad men räddas tack var en karismatisk pastor som i verkligheten är Billy Graham. Och Charlie köper i boken ett basebollag som heter Brewers – George W köpte Texas Rangers.

Nu till den glödande kärlekshistorien. Det är verkligen heta sexscener som beskrivs och då kan man börja undra om det stämmer, eller om författaren helt enkelt vill krydda anrättningen lite extra. Ett banalt säljtrick, helt enkelt.

Boken är redan en snackis och den är helt klart läsvärd, inte minst för att den verkar trovärdig trots allt.  Tiden från de åtta åren  i Vita huset var för min del det mest intressanta, men när jag avslutade läsningen så hade jag ändrat uppfattning om Laura Bush. Hon framstår inte längre som en intetsägande, mjäkig skugga till sin man, utan – om det är sant – så lade hon sitt veto emot flera av sin mans idéer och förslag. Synd att han inte lyssnade.

Mer läsning

Annons