Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krusse och von Krusenstierna ordnade mångmiljonutdelning efter storskräll på Bergsåker

Michael von Krusenstierna hade aldrig vunnit på V75 förut. Men med sin hedershäst Krusse slog han till med besked på Bergsåker på lördagen och skrällde till 86 gånger pengarna.

– Det gäller att ha tur för att lyckas, var hans kommentar efter skrällen.

– Jag hade knappast tänkt köra invändigt, men blev kvar där. Kom sedan loss när vi hade kört genom nästan hela sista kurvan. Hästen var pigg loppet igenom och när han hade fått bida sin tid mestadels på innerspåret, hade vi de krafter kvar som behövdes för att lyckas.

– Men det är ingen jättebedrift det här, åtminstone inte av mig. Ibland har man tur och kommer fram, ibland blir allt fel i loppen. Och när hästarna är jämbördiga blir det oftast den som får det mest fördelaktiga loppet som vinner. I dag var det vår tur, fortsatte von Krusenstierna

Michael von Krusenstierna har sysslat med trav i flera decennier nu. Han spelade länge hockey med ÖIK och i Järpen, men när hockeyrören las på hyllan tog travet över.

– Tror det var kring 1978 eller något som jag började med hästarna. De är trevliga. Både att föda upp, köra in och hålla på med. Men det blir ingen tid över till annat. De tar all energi.

I dag har von Krusenstierna tretton hästar som han och sambon Carina Bergström jobbar med tillsammans.

Han har fått fram många vinnare genom åren, men själv aldrig vunnit på V75, jo i Norge, men aldrig på hemmaplan. Fast den här lördagen var det alltså dags. Krusse var minst spelad av alla i kallblodsfältet, men visade sig ha den bästa orken över upploppet.

Krusse svarade på sin körsvens alla maningar sista biten, sträckte på sig och kammade hem 100 000 kronor på fina tiden 1,25,1/2180 meter.

Samtidigt flög V75-kuponger all världens väg. Krusse var i princip en nollprocentare på V75-spelet. När fyra avdelningar körts hade värdet stigit till drygt 129 000 kronor, för att till slut stanna vid hela 3,1 miljoner kronor till sju vinnare med sju rätt.

Vad händer härnäst då?

– Jag hade tänkt gå ut med både Krusse och Krusen på Bollnäs nästa fredag, men nu känns det lite taskigt mot Krusse om han ska måsta tävla igen om bara en knapp vecka efter det här. Nej han får vara kvar hemma och må gott i stället. Jag åker till Hälsingland med bara Krusen, säger Michael von Krusenstierna.

För von Krusenstierna var det alltså första V75-segern i karriären. Segervana är däremot On Track Piraten och Johnny Takter. I gulddivisionen vann ekipaget enkelt till slut före tidigare jämtlandsbekante Ed You.

Bottnas Commandeur blev Takters andre vinnare i omgången. Han är för övrigt stallkamrat med On Track Piraten. Båda tränas av Hans R Strömberg, som alltså fick en finfin dubbelseger.

Tillbaka i hetluften inom rikstoton var Erik Adielsson för första gången sedan han återkom efter två månaders semester. Han visade sig inte lida av ringrost heller på V75. Scellino Luis var Stig H Johanssons häst i Silverdivisionen, tillika Mittmedias lopp. Där var Erik Adielsson kusk och duon vann utan prut. Och efter Adielssons seger kunde alltså sju lyckliga vinnare kamma hem över tre miljoner vardera för sju rätt.