Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Vitryssland eller en walk in the park?

Vet inte om det var ett ont tecken, men tre timmar innan nedsläpp mellan Tre Kronor och Slovenien sätter sig en man vid mitt bord och han har på sig en jacka där det står Belarus över hela ryggen.

Ett taskigt tecken eller bara en slump?

Det är OS-kvartsfinal mot ett Slovenien som har 147 licenserade seniorspelare, sju ishallar och en NHL-spelare. Det är stormakt mot blåbärsnation och tankar fladdrar i väg till Salt Lake City 2002 och mötet med Vitryssland.

Men får vi en mardrömsrepris?

Nej, jag tror inte det. Eller rättare sagt, jag är övertygad om att Tre Kronor spelar semifinal på fredag mot Ryssland eller Finland.

Tre Kronor kommer inte att få en enkel resa då Anze Kopitar, Robert Kristan och deras vänner kommer att sälja sig dyrt, men Tre Kronor har både spetsigare spets och bredare bredd och tvingas Slovenien till utvisningar så kommer Erik Karlsson och Daniel Alfredsson att bomba sönder förre Brynäsmålvakten Kristan.

Tre Kronor ställer upp med det förväntade laget där Jakob Silfverberg, Markus Johansson och Gabriel Landeskog bildar en spännande tredjekedja och där Loui Etriksson får en ny chans (den sista?) ihop med Danne Sedin och Nicklas Bäckström. De tre måste producera nu.