Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Skönt att äntligen få en riktig skitseger

Det här är inte den ÖFK-match som jag kommer att minnas mest den här säsongen. Jag har sett ofantligt med ÖFK-matcher på Jämtkraft Arena som varit roligare.
Men i slutändan kanske det blir årets viktigaste trepoängare.

Missförstå mig rätt när jag tycker att det är skönt att äntligen få en riktig skitseger.

När Östersunds FK vann sina segrar förra året var det nästan alltid efter att man spelat fantastiskt och gjort ett par mål som kunde klassas in i "årets mål". Oftast räckte det inte med en boll i mål för att nå tre poäng.

Målet den här kvällen var dock inget skitmål. Otroligt skicklige Modou Barrow serverade Brwa Nouri bollen och skottet var otagbart.

Sedan böljade matchen men båda lagen bjöd mest på halvchanser. ÖFK hade mängder med chanser till vassa avslut men flera spelare hade alltför okänsliga fötter när det skulle bränna till.

När det gäller Jönköping så hade de sina bästa lägen till kvittering på fasta chanser.

Förra året när Jönköping kom på besök fungerade allt och när domaren blåste för 90 minuter hade ÖFK gått ifrån till 5–0.

Men då tycker jag att en 1–0-seger nästan är roligare. Att ÖFK inte backade hem som borta mot Degerfors var skönt att se. Men vi ska väl också skicka en tacksamhetens tanke till Dennis Widgren som i slutet agerade målvakt på mållinjen.

Där var det nära en kvittering och ett nytt tungt poängtapp.

När det gäller Modou Barrow så skulle jag kunna skriva hur mycket som helst. Han håller en nivå högre än Superettan. Jag skulle tro att Jönköpings försvarsspelare redan var åksjuka innan de satte sig på bussen för den långa resan hem.

Han vill jag inte se på någon skadelista.

Det var många som gjorde slitjobbet i hemmalaget denna afton. En som verkligen visade hjärta var Douglas Bergqvist som både gav och tog blåmärken.

Efter matchen mot Syrianska i fjärde omgången började jag ana att det här skulle bli en säsong runt kvalstrecket. Nu, sex matcher senare, tror jag fortfarande att det blir en säsong runt kvalstrecket. Men nu det kvalstreck som är en bit norrut i tabellen.

På måndag väntar Öster på bortaplan innan det är stor fotbollsfest mot Hammarby 15 juni.

Håll med om att det börjar bli roligt när ÖFK äntligen kan vinna genom att sparka in en boll, kämpa som ett kollektiv och stänga igen.