Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Ingen kan ersätta Zäta

Den stora frågan: finns det ett svenskt hockeyliv i Sotji-OS efter Henrik Zetterberg? Ja, men det livet har naturligtvis blivit mycket tuffare för Tre Kronor.

Ni kan det här nu. Fråga vilken spelare eller ledare som helst så säger de att det alltid är bra att vinna matcher, för att i nästa andetag säga att det inte är nu, i grundserien, man spelar om medaljerna.

Men Schweiz var en bra värdemätare, ett lag som gick obesegrat fram till final i Stockholms-VM i fjol våras, och det är ett lag som jag håller mycket högre klass än Tjeckien. Schweiz är ett hårt arbetande och skridskoskickligt lag med två stekheta målvakter i Jonas Hiller och Reto Berra.

Och det är fantastiskt att se Daniel Alfredsson kliva fram och förbättra sin grymma OS-statistik. Nu har han gjort 24 poäng på 22 OS-matcher under sina fem turneringar.

Okej, det var inte hans snyggaste OS-mål, men det duger.

Plusvarianterna? Henrik Lundqvist, naturligtvis och det solida backspelet. Niklas Kronwall, nyutnämnd lagkapten, är försvarsgeneral och jag gillar Niklas Hjalmarsson väldigt mycket.

Kedjan som kallas den första nu, den med Loui Eriksson, Bäckström och Danne Sedin fortsätter att trixa och spela smånätt och "rakt på mål" är ju inte deras slogan, men de skapade mycket och tog ett stort steg i rätt riktning jämfört med tjeckmatchen.

Så, 10 000-kronorsfrågan: klarade Patrik Berglund att ersätta Henrik Zetterberg? Nej, men det klarar ingen. Sedan ska vi väl vänta någon match med att ge den här kedjan med Landeskog, "Bulan" och Steen ett omdöme.