Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Deras resa till Värmland var nog enkel

Det är egentligen fantastiskt att 3289 personer samlas för att titta på fotboll en halvkylig septemberonsdag i Östersund. Det är inte särskilt många vardagsarrangemang som lockar så mycket folk.

Fotboll lockar och engagerar och ÖFK har bjudit på många härliga stunder som drar tillbaka publiken.

Jag kan bara hoppas att vi får uppleva elitfotboll och superettan även kommande säsong med alla klassiska lag.

Efter senaste bortasegern mot Varberg var det många som sa att nu är det nya kontraktet fixat. Men det krävs nog några poäng till och det är många svåra matcher kvar innan kvalhotet är undanröjt.

Men tillbaka till den här halvkyliga septemberonsdagen i Östersund när 3289 personer fick se Degerfors lämna Jämtkraft Arena med alla poäng. Det var blandade känslor hos fotbollspubliken som vandrade nedför trappan från arenan.

"Fotbollsresultat är inte alltid rättvisa", "Degerfors var det bättre laget och "oavgjort hade varit mest rättvist" var några av kommentarerna jag hörde.

Jag kan förstå frustrationen hos ÖFK-anhängare som fick se sitt lag stundvis spela ut gästerna i inledningen. Härligt kortpassningsspel som rev ner applåder. Men som så många gånger förr hände det inget när man väl närmade sig målet.

Eder Lopez hade ett skott i ribban, men inte en enda boll gick mellan målramarna som målvakten Strömberg behövde ingripa på.

När folk började köa i korvkön satte Degerfors ledningsmålet efter nick av Alexander Andersson i sista sekunden. Andersson var för övrigt den som gjorde livet surt för Östersund med sitt mål när lagen möttes i Karlstad.

ÖFK är inte laget som vänder på underlägen. Senast det hände var mot Junsele för ett par år sedan. Men det blev en drömstart i andra halvlek när Jason Walker sköt in kvitteringen.

Sedan var det dock Degerfors för hela slanten och de ytor ÖFK fick i första halvlek existerade inte längre.

Det är väl bara att erkänna av målet hängde i luften när Amadaiya Rennie laddade stora kanonen 10 minuter kvar.

Jag träffade två grabbar från Värmland som i alla fall var glada. De bilade till Östersund och hängde upp två flaggor på läktaren. Sedan hejade de fram laget i sitt hjärta.

– Jag har bara missat en bortamatch i år och det här var nog en av de finaste arenor som jag varit på under säsongen. En del idiotförklarar nog mig som följer mitt Degerfors så här, sa Daniel Ivarson och skrattade.

Den här gången var nog resan hem till Värmland enkel.

En som saknades på arenan var ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg. Han ligger i en sjuksäng i Stockholm för att förbereda en ryggoperation och fick följa matchen via mobilen.

Jag kan garantera att hela sjukhuset hörde hans vrål när Amadaiya Rennie fick plocka ner bollen och dundra in segermålet.