Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Bra svar av Damkronorna

Först en tveksam inledning mot Japan, därefter en rejäl uppryckning i måste-matchen mot Tyskland.

Och Kim Martin ställde en fråga till Valentina Lizana Wallner.

Tisdagen blev en bra dag för Damkronorna. Inte bara för att man vann den så oerhört viktiga gruppspelsmatchen mot Tyskland med 4–0, man gjorde det på ett sätt som rätade ut frågetecken som fanns runt laget efter den första gruppspelsmatchen mot Japan.

Eller så var det bara så att Japan är ett bättre lag än Tyskland. Det kan vara så.

Hur som helst, Leif Boork och Niclas Högberg valde att bänka den storspelande Valentina Lizana Wallner till förmån för Kim Martin till Tysklandsmatchen, ett beslut som jag tyckte var direkt dumt.

Men firma Boork&Högberg fick rätt när de säger att Damkronors trupp innehåller världsmålvakter och rutinerade Martin höll nollan.

Sedan hade hon en lättare uppgift än "Valle" då Damkronorna hade ett väl fungerande försvarsspel, det kladdades inte med pucken i egen zon, man spelade rakare och framför allt spelade man ett aggressivt, fysiskt anfallsspel som fick de stabbiga tyskorna att hamna i knä på sin målvakt.

4–0 var ett bra resultat för målskillnaden, för självförtroendet och för framtiden och på torsdag möter man Ryssland i en ren gruppfinal inför ett fullsatt, kokande Sjajba Arena.

Seger där och Sverige ställs förmodligen mot Schweiz i kvartsfinalen.

Som man spelade i den första och tredje perioden mot Ryssland tror jag att Damkronorna vinner.