Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Avvakta är ordet för dagen

Jag gör några inköp i mataffären tidigt på dagen. Jästen är slut. Toalettpapperet är påfyllt i alla fall - man tackar. Jag smågnolar för mig själv på en sång som Sune Mangs brukade sjunga - "någonting att äta - någonting att dricka - någonting att älska och hålla kär".

Varukorgen fylls med korv och makaroner, lite frukt och grönt. Man får avvakta med baket.

Nu är det inte läge att surra och skratta så spottet flyger i väg flera meter. Kassörskan får ett leende som säger, "Jag ser dig, du gör det bra!"

Apoteket nästa. Medicinen är slut. Kommer till veckan. "Du får avvakta", säger den glada farmaceuten. Handsprit finns i dag - tack och lov.

Folktomt överallt. I december kanske man kan få trängas i stan under julhandeln. Knö, som göteborgaren säger. Något att se fram emot. Till dess avvakta - vakta av.

Jag känner för något att äta. Tomt på uteserveringen - så när som en ungdom. Jag sätter mig på lämpligt avstånd och beställer min favorithamburgare plus dricka och strips. En allvarlig fotgängare stakar förbi med gångstavar. Han har dyra kängor. Ungdomen intill pratar högt i sin mobil. Han har en svart t-shirt. "Studenten, det är ju snart, party, vad skall vi dricka? Momma får inte gå ut, jag handlar åt henne ibland. Hur skall det bli?"

Ja - hur skall det bli? Ingen vet.

Men i dag skiner solen. Känner en svag doft av nybryggt kaffe.

Jag får en kopp "on the house". På hemvägen möter jag några slipsgubbar. Dom går alldeles för tajt. Icke bra!

Nu har man fått sig något att äta och dricka. Känner mig nöjd i vårsolens glans. Sune Mangs har satt sig i skallen: Varför skall man gräva - efter guld och sträva - söka efter lyckan där den aldrig finns.

Anna Mildred