Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krokomstävling avslutade folkracesäsongen

Knappt 100-talet förare stod på startlinjen för säsongens sista uppgörelse i folkrace, OKQ8-racet. Tävlingen, som de senaste åren avslutat sommarsäsongens folkracetävlingar, hade bland annat lockat hela 32 juniorer till startlinjen.

Annons

Bäste junior var Rickard Sundberg, Hede, som vann samtliga heat. Vinsten togs före JMK:s Jesper Larsson och gästande Bollnäskillen Lilleman Andersson.

Strax bakom några topptrion i klassen syntes också många av de som gick årets Motorkollo i Krokom.

– Vi hade ett tiotal förare och vi ser absolut hur lyckad den satsningen är, berättar klubbens ordförande Joakim Hestner.

– Att lära sig köra bil oavsett om det är bromspunkter, spårval eller den mer psykologiska delen inför och under körningen, ser vi hur snabbt de utvecklas till att bli bättre förare.

Hestner var mycket nöjd med tävlingen.

Även i damklassen var det Hede som tog hand om topplaceringen genom tävlingens kanske mest överlägsne segrare, Jessica Persson.

Även hon kunde vända hemåt utan någon heatförlust.

I seniorklassen återfanns tre förare som tog sig igenom kvalheaten utan poängförlust. Simon Gulle, JMK, Mauritz Palm, Ånge och hemmaföraren Bengt Larsson, Krokom.

Dock var det Kristoffer Eriksson, JMK som till slut stod som segrare, detta efter att ha tagit sig till A-finalen via seger i B-finalen.

Tvåa och trea i seniorklassen blev två av dagens tre fullpoängare, Mauritz Palm, Ånge och Simon Gulle, JMK.

Kanske kommer några av dessa förare att ta klivet över till rallycross.

– Vi har arbetat ett par år nu med att få igång rallycross i distriktet och även om det inte blivit så många som man hoppats på så gäller det att inte ge upp, menar Kenneth Andersson i Krokom.

– 15-16 förare utbildade sig för licens så sent som för en vecka sedan. Kanske blir det ännu fler till nästa år.