Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokoms kommun vidtar flera åtgärder mot coronasmittan – bland annat stängs alla badhus för allmänheten

Krisledningsnämnden i Krokoms kommun har under onsdagen beslutat om flera åtgärder för att förhindra ytterligare spridning av Covid-19 och personalbrist. Särvux stänger, vuxenutbildning blir digital och endast skolbarn får besöka kommunens fyra badhus.

Särvux, den särskilda utbildning för vuxna som har ett intellektuellt funktionshinder, autism eller en förvärvad hjärnskada, stängs från torsdag 19 mars till och med 3 april.

Kommunens badhus i Krokom, Alsen, Änge och Föllinge stängs för allmänheten på grund av personalbrist från 19 mars. Bad för skolbarn fortsätter tillsvidare.

”Anledningen till att badhusen stängs är att en tredjedel av lokalvårdspersonalen är sjukskrivna eller vårdar sjuka barn. Den övervägande delen har vanliga förkylningssymptom, men det är också många som fått den vanliga säsongsinfluensan,” skriver kommunen i pressmeddelandet.

Komvux övergår från och med samma datum till digital undervisning vad gäller Svenska För Invandrare, SFI, och Vård- och omsorgsutbildningen. Beslutet att övergå till distansutbildning har enligt kommunen tagits utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.