Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokoms kommun ställer ut vattentankar i Ås

Ungefär 600 personer i Åsområdet berörs av parasitsmittan. I morgon, fredag, ställer Krokoms kommun ut en bemannad tankbil till invånarna.

Krokoms kommun har beslutat att ställa en tankbil med färskt dricksvatten till de invånare i södra delen av Åsbygden som berörs av parasitsmittan.

Anledningen är att cirka 600 personer i områdena Sånghusvallen, Arons dunge, Arons äng och Byskogen-Lugnviksvägen berörs av det smittade vatten som Östersunds kommun just nu pumpar ut i dricksvattenledningarna.

Tankbilen placeras vid förskolan Junibacken på Orionvägen och kommer att bemannas från klockan 17.00 till 19.00 på vardagar och hållas öppen från lunchtid till klockan 15.00 på helgerna.

– Vi har möjlighet att hjälpa våra medborgare eftersom det handlar om ett begränsat antal hushåll och då måste vi förstås göra allt vi kan, säger Nils Johnsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Krokoms kommun.