Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokoms kommun ställer ut vattentankar i Ås

Ungefär 600 personer i Åsområdet berörs av parasitsmittan. I morgon, fredag, ställer Krokoms kommun ut en bemannad tankbil till invånarna.

Annons

Krokoms kommun har beslutat att ställa en tankbil med färskt dricksvatten till de invånare i södra delen av Åsbygden som berörs av parasitsmittan.

Anledningen är att cirka 600 personer i områdena Sånghusvallen, Arons dunge, Arons äng och Byskogen-Lugnviksvägen berörs av det smittade vatten som Östersunds kommun just nu pumpar ut i dricksvattenledningarna.

Tankbilen placeras vid förskolan Junibacken på Orionvägen och kommer att bemannas från klockan 17.00 till 19.00 på vardagar och hållas öppen från lunchtid till klockan 15.00 på helgerna.

– Vi har möjlighet att hjälpa våra medborgare eftersom det handlar om ett begränsat antal hushåll och då måste vi förstås göra allt vi kan, säger Nils Johnsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Krokoms kommun.