Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokoms kommun: Domen är inte rimlig

Arbetsmiljöåtgärder vidtogs enligt Krokoms kommun, därför anser kommunföreträdare att domen är orimlig.

Krokoms kommun vill få dagens dom där två av kommunens chefer fällts för arbetsmiljöbrott efter att en anställd tagit sitt liv prövad i högre instans. I ett pressmeddelande skriver företrädare för kommunen att domen är principiellt viktig och att kommunen välkomnar ytterligare en prövning.

Kommunalrådet Maria Söderberg uppger att kommunen utvecklat sitt arbetsmiljöarbete sedan 2010. Men säger samtidigt att arbetsmiljöåtgärder hade vidtagits och att domen därför inte är rimlig.

– Det är en oerhört tragisk händelse som många är känslomässigt berörda av. Vi känner naturligtvis extra med familjen, men även med arbetskamrater och chefer. Våra chefer har självklart ett arbetsmiljöansvar i de delegerade arbetsuppgifterna som de ska utföra. Arbetsmiljömålet är nu prövat och tingsrätten har fastställt sin dom. Att de har gjort sig skyldiga till arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död känns inte rimligt. En rad arbetsmiljöåtgärder var vidtagna, säger Maria Söderberg, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.