Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony får betala vattenavgift för en tvätthall som inte finns

/
  • – Här har inte tvättats någon bil på länge, men det tycks Krokoms kommun tro, säger Tony Persson, som äger butiken ”Handlarn”  i Dvärsätt.
  • – Kommunen har lovat att ändra fakturorna men när de nya kommit är bara en smärre justering gjord, säger Tony Persson.

– Mina vattenräkningar är tio gånger högre än för det vatten jag förbrukar. Kommunen tror tydligen att det fortfarande är en bensinmack med tvätthall här, säger ägaren av ”Handlarn” i Dvärsätt, Tony Persson.
– Avgiften borde ha reglerats, tycker chefen för VA-verket i Krokom, Kenth Blom.

Annons

Tony Persson , som har den nyöppnade affären ”Handlaren” i Dvärsätt, är mycket irriterad på Krokoms kommun.

Anledningen är enligt Tony, att han blir debiterad för tio gånger mer vatten än vad han använder.

– Kommunen tror fortfarande att anläggningen är en bensinmack med tvätthall och servicehall, säger Tony.

Tonys årsförbrukning av vatten är enligt kommunen 293 kubik. I själva verket gör han av med 27 kubik.

– En räkning jag fick var på 1740 kronor i stället för cirka 150 kronor som vattnet borde ha kostat.

– Det enda jag använder vattnet till är toaletten, kaffeautomaten och svabbning av golvet någon gång då och då. Men att få dem som har ansvaret för VA-verket i Krokom att fatta det verkar vara omöjligt.

Visserligen har Tony en tvätthall till sin anläggning i Dvärsätt, men den har han som varulager och någon bil har inte blivit tvättad där sedan han tog över anläggningen i fjol höst.

– Räkningen baserar sig på gamla siffror då man tvättade tiotals bilar om dagen här.

– När jag har ringt till kommunen och klagat har han fått till ett beklagande till svar och att man genast ska ta och ändra på fakturan.

– Men när den nya räkningen har kommit har man bara sänkt summan en liten del. Dessutom har man nu lagt till något som heter lägenhetsavgift på den nya fakturan.

– Det skulle vara intressant att veta vad det är för avgift och var den kommer ifrån. Själv tror jag att det är något som kommunen hittat på för att få in ännu mera pengar, säger Tony.

Han tycker att som ny företagare i kommunen borde han få lite hjälp på traven i stället för tvärtom.

– Men antagligen gillar inte de ansvariga att jag öppnat i Dvärsätt. Jag tror de vill ha all verksamhet i Krokom i stället.

Chefen för VA-verket i Krokom, Kenth Blom, säger att räkningarna för Tony Persson borde ha reglerats från den tid då Statoil hade anläggningen.

– Nu håller kommunen på att sätta upp vattenmätare för alla hushåll. När de är på plats kommer man bara att betala för det vatten man använder. Jag förutsätter också att Tony Persson kommer att få tillbaka de pengar han betalat för mycket.

Blom säger också att lägenhetsavgiften är en av de tre fasta avgifter som kommer att läggas till den vattenmängd som abonnenten förbrukat.

Annons