Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialchefen i Krokom: "Problemet är på väg att lösas"

Problemet med den stora belastningen på socialförvaltningen i K rokoms kommun ska tas om hand. Och individ- och familjeomsorgen ska få utökade resurser.

Annons
– Vi fokuserar på det här och ska lösa problemet skyndsamt, säger Ulf Norring, chef för socialförvaltningen, och bekräftar att de resurser som enheten har i dag inte är tillräckliga.
De har dragit upp riktlinjer för både snabba och mer långsiktiga lösningar.
– Kortsiktigt så kommer vi att ta in mer resurser, mer personal, genom att omprioritera inom verksamheten. Långssiktigt får vi se hur bemanningen ska se ut på individ- och familjeomsorgen, säger han.
Mer resurser kostar pengar. Finns det ekonomi för det?
– Vi tittar inte på kostnaden här, det måste lösas, säger Ulf Norring.
Även socialnämndens ordförande Cristine Persson, c, säger att det inte ska vara något problem att lösa den här situationen ekonomiskt . Inget barn ska få komma i kläm på grund av detta.
– Enheten har nu tagit in två extra resurser internt och en extern för att hinna i kapp. Sen får verksamheten se över behovet av extrapersonal under 2009, så att det blir samma situation då.
Om det blir en halv- eller heltidstjänst, eller mer än så beror på vad verksamheten anser behövs.
Varför har det blivit så här?
– En anledning kan vara att mängden ärenden vanligtvis går i vågor. Verksamheten trodde att vågen ärenden var på väg ned, men i stället har den ökat.
– En annan kan vara att sedan man började jobba efter systemet BBIC, Barnets behov i centrum, så innebär det att man ska höra alla personer runt omkring barnet, samt barnet själv. Det kan ta upp mer resurser, säger Cristine Persson, c.
Annons