Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolnedläggningarna ska klubbas i dagens fullmäktige

/

Den politiska alliansen i Krokoms kommun avser att driva igenom nedläggning av skolorna i Västbygden och Ytterån i fullmäktige i dag.

Annons

– Valet står mellan att avskeda åtta lärartjänster, eller lägga ned byskolorna i Västbygden och Ytterån. Vi har beslutat att behålla lärartjänsterna.

Det skriver nio politiker i alliansen i Krokoms kommun på LT:s debattsida i dag.

Enligt politikerna innebär förändringarna att inga fler skolor kommer att läggas ned under överskådlig framtid i Krokoms kommun.

De hävdar också att de elever som till nästa höst får flytta från Västbygden och Ytterån till Hovs skola respektive Näldens skola inte kommer att få långa avstånd.

– Det finns plats för eleverna och de känner varandra sedan tidigare samarbete skolorna emellan.

– Vi hoppas att barnen och föräldrarna i de drabbade skolorna kan se möjligheterna i att kunna gå i en större skola bara några kilometer bort, anser Tomas Lönneborg (MP) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och Maria Söderberg (C) kommunstyrelsens ordförande.

Bakom alltsammans finns minskade skatteintäkter med omkring 40 miljoner kronor för åren 2010–2012. Barn- och utbildningsnämndens sparbeting ligger på 9 miljoner kronor.

Annons