Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radio Krokom firade fem år

/
  • I går sände Radio Krokom direkt från biblioteket för att fira sina fem år efter starten. Kjell-Erik Jonasson sände programmet direkt med underhållning och gäster.
  • Publiken fick förutom underhållningen kaffe och tårta.
  • Ole Simonsson och  Karl-Erik Eriksson tillhörde de som underhöll på femårskalaset.

I går var det stort kalas på biblioteket i Krokom. Det var kommunen egen radiokanal, Radio Krokom som firade sin femårsdag.

Annons

– Helt fantastiskt vad fort åren har gått, säger programledaren Kjell-Erik Jonasson, som är kanalens enda anställde.

Det var alltså i april 2004 som radio Krokom startade sina sändningar från sin studio i Kaxås bygdegård.

Två timmar om dagen, mellan nio och elva, sitter Kjell-Erik i direktsändning. Resten av tiden fram till midnatt sänder radion musik och förinspelade program. I programmen spelas blandad musik där dragspel varvas med hårdrock.

– Vi fick höra innan vi startade sändningarna att en sådan mix inte skulle fungera, men det har visat sig att lyssnarna gillar vårt utbud. Dessutom kan vi skryta med att vi var den första radiokanalen som kunde erbjuda radiobingo i Sverige. Nu är det många kanaler i landet som tagit efter.

Ett stort problem för Radio Krokom är att sändningarna inte hörs i den norra kommundelen.

– Vi har nu sökt bidrag för att få sätta upp en sändare även där, säger Kjell-Erik. Skulle vi få de pengarna så skulle det betyda mycket för oss.

Under firandet i går uppträdde Offerdals spelmans-lag och Sanna Hestner med kompisen Erika Grundström vilka sjöng och spelade. Publiken på nästan 100 personer bjöds på kaffe och tårta dagen till ära.

Krokoms kommuns kulturchef Mats Hurtig säger att radiokanalen är viktig för samhällsinformationen.

– Särskilt sedan man började sända från kommunfullmäktige. Dessutom är det bra att turistbyrån tipsar om olika aktiviteter som boende och turister kan ta del av varje dag.

Annons