Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie Hansson utsågs till Årets Margareta

/
  • ”Det känns jättekul att bli uppmärksammad”, säger Marie Hansson som i går blev utsedd tiull Årets Margareta.

Varje år delas det ut ett pris, Årets Margareta, för att synliggöra duktiga kvinnor i Krokoms kommun.

– Det känns jättekul att bli uppmärksammad efter 30 års slit, säger vinnaren Marie Hansson.

Annons

För sjunde året i rad delades det ut ett stipendium i samband med Husdjursdagen i Alsen. 6 000 kronor får den kvinnliga företagare som utmärkt sig under året. Marie Hansson, som driver Bränna Getgård sedan 31 år tillbaka, är jätteglad över priset. Hon hade ingen aning om att hon var nominerad.

– Jag tänkte överraskningsfira min syster som fyller 50, men så blev det hon som lurade mig. Nu blir det dubbelt kalas i kväll, säger hon och skrattar.

Anders Nilsson och Margareta Winberg, som är initiativtagarna till Årets Margareta, är överrens om att Marie Hansson gjort sig mer än förtjänt av stipendiet.

– Hon har bidragit med företagande, utveckling, kunskap och engagemang. Att driva ett företag med sådan lönsamhet i en sådan liten bygd är imponerande, säger Margareta Winberg.

På Bränna Getgård, som är en gammal släktgård, produceras ostar från get- och komjölk. All ost säljs direkt till kund via marknader, den egna gårdsbutiken och två delikatessbutiker. Marie är även delägare i Ost & Vilt i Östersund och har nyligen startat en butik i Sollefteå.

– Vi brukar åka till Frankrike, Italien och Schweiz för att kolla på ostar. Förmodligen kommer pengarna gå till en sådan resa. Jag vill i alla fall ge det till Gårdsmejeriet, säger Marie Hansson.

Mer läsning

Annons