Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Männens lilla (h)julafton i Flykälen

/

Flykälenveckan avslutades i lördags med Traktorpulling vilket är veckans absoluta höjdpunkt. Kanske männens lilla (h)julafton för när de drar på sig hjälmen vid startlinjen då spricker hela ansiktet upp i ett brett smile och ögonen tindrar.

Annons

Det är ljudet och folket, alla har samma intresse, som gör traktorpulling så roligt enligt många av de 1700 stycken betalande som var på plats och såg de 26 tävlande. Jämnast var det i klassen 2600 – 5000kg modifierade där det i finalen blev särkörning mellan Olle Andersson, Hammerdal med sin Bison 470, V12 och Johan Lindgren, Nälden med en BM 810, dubbelturbo där sistnämnde vann.

Mia Andersson, en av två tävlande tjejer, kom till final där hon körde med sin brors Volvo T25 V8 så gruset sprutade och publiken jublade.

- Det är roligt och ger en riktig adrenalinkick. Det är storebror som bygger traktorerna och dragit in mig i det här. Jag provade hemma på gården där jag åkt runt och dragit pojkvännens volvo runt lägdan, säger Mia Andersson, Hammerdal. Mia blev tvåa i sin klass.

Bosse Ottosson är ansvariga och en av de 23 bofasta i Flykälen och berättar hur Traktorpulling blivit så stort.

Jag var och såg en tävling i Rättvik för ett antal år sedan och den var inte bra publikmässigt. Vi gjorde om och anpassade tävlingen till att bli mer folkpopulär. Det ska vara öppet för alla man ska kunna komma med sin standardtraktor direkt från sin åker och man ska kunna bygga och modifiera som man vill. Då blir roligt.

Om hela Flykälen-veckan säger Bosse.

- Vi gör det för att få lite liv i byn och pengar till byalaget. I dag är det väl cirka 2500 stycken här om vi räknar med fribiljetter åt sponsorer och så är det barn här och 100 som hjälper till med arrangemanget, säger Bosse Ottosson.

Annons