Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma Mia vilket ös i Krokom

/
  • Här är gänget som spelade musikal i Krokom i går. Namnen de har i föreställningen inom parentes. Från vänster: Zeinab Hassan, Iman Alawi, Pontus Falmar-Lund (Sam), Sofie Nilsson (Lisa), Julia Eklund (Moa), Jonas Wallin (Harry), Johan Zander (präst), Emma Berten (Tanja), Sanna Magnusson (Karin), Alexander Linnarsson (Peppa), Rasmus Hägersten-Parch (Terje). Undre raden: Ida Hestner (Sofie), Hugo Stjernberg (Tom), Johanna Olsson (Donna).Foto: Jan Andersson
  • Ida Hestner har en av huvudrollerna som dottern Sofie. Hon klarar rollen med glans. I bakgrunden syns Julia Eklund.

Det var ett gäng smånervösa elever från klass 5B i Kvarnbacksskolan som LT träffade i går, minuterna innan de skulle spela upp succémusikalen Mamma Mia.

Annons

– Det var i höstas vi kom på att försöka göra ett projekt att jobba med, säger fröken Pia Speijer samtidigt som hon försöker fixa till mikrofonerna i sista minuten.

– Det var jag och Mona Wänseth som kom med iden att försöka spela Mamma Mia. Sagt och gjort, sedan hela klassen tillsammans hade varit och sett filmen blev det hela bestämt.

I går var det genrep på föreställningen och ett hundratal kompisar från Hissmoskolan och Aspås skola var inbjudna.

Redan under andra låten så började alla klappa händerna till den medryckande musiken och stämningen steg allt eftersom föreställningen fortskred.

Men för att vara ärlig har musikalen spelats en gång tidigare, i mitten av december 2008.

– Efter det har vi fått så många förfrågningar av både föräldrar och elever om att spela den igen och igår var det alltså två föreställningar. Den på kvällen var för allmänheten och stolta föräldrar, säger Pia Speijer.

Efter gårdagens skolföreställning fick de medverkande stående ovationer av sina kompisar och några fick också skriva autografer.

Mer läsning

Annons