Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krokom vill sälja fastigheter

Krokomsbostäder måste spara pengar. Idag ska kommunstyrelsen fatta beslut enligt förslaget att bostadsbolaget ska sälja ett 20-tal fastigheter runt om i kommunen.

Annons

Det handlar sammanlagt om 96 lägenheter och tre lokaler. Bland annat i Rörvattnet, Tulleråsen, Valne, Vången, Enarsvedjan, Skärvången och Laxsjö. Före detta distriktssköterskemottagningen i Laxsjö, är en av lokalerna.

Försäljningen är nödvändig för att förstärka bolagets driftsekonomi anser bolagets vd Kenneth Karlsson som vill koncentrera verksamheten till de större orterna i kommunen och sälja fasigheter och lokaler i mindre orter.

Tidigare under fjolåret har bostadsbolaget genomfört flera aktiviteter för att stärka finanserna genom omorganisation, konkurrensutsättning av lokalvård och energioptimering. Men det krävs flera åtgärder.

Försäljningarna kommer att leda till viss övertalighet, står det i beslutsunderlaget, men det ska kunna hanteras med naturliga pensionsavgångar. När kommunstyrelsen sammanträder på tisdag tas ärendet upp.

Annons